Левски Лукойл и Балкан излизат в яростен сблъсък на старта на полуфиналите в НБЛ😳

Левски Лукойл и Балкан излизат в яростен сблъсък на старта на полуфиналите в НБЛ😳

Левски Лукойл приема Балкан в мач №1 от полуфиналната серия в НБЛ. Срещата е днес от 19:00 часа в столичната зала „Универсиада“. Серията се играе до три победи от пет мача. Втората среща отново е в София на 6 май (четвъртък), след това сблъсъците се местят в Ботевград (9 и 11 май), евентуален пети мач ще върне двата отбора отново в София на 14 май.

Тимът от София завърши на второ място в класирането с баланс 20-4, а отбора от Ботевград остана на трето място в таблицата със 17-7.

Най-големите врагове на терена през последните години играят на приливи и отливи, а причина за това са честите контузии. Почти във всички мачове Тити Папазов не можеше да разчита на всичките си играчи, като още в началото на сезона гардът Асен Великов се подложи на операция. От сметките му за дълъг период отпадна и Йордан Минчев, а различни по-леки травми мъчиха отбора преди всеки мач от редовния сезон в баскетболното първенство.

Пред Балкан големият проблем беше отсъствието на гарда Станимир Маринов, който наскоро се завърна в игра по блестящ начин.

В редовния сезон двата отбора се срещнаха три пъти, като Левски Лукойл успява да измъкне победата два пъти. Въпреки, че „сините“ губят в първия сблъсък в седмия кръг (19 декември) с 66:68 в собствената си зала, след това постигат две победи – 81:76 (като гост в 16 кръг на 6 февруари и със 78:74 като домакин в мач от 25 кръг на 7 април).

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички