Радослав Попов: Имах още 3 оферти, но Монтана е правилното решение за мен 🏐

Радослав Попов: Имах още 3 оферти, но Монтана е правилното решение за мен 🏐

Капитанът на Монтана Радослав Попов ще играе за тима и през следващия сезон, стана ясно преди дни. 

60 Полуфинал №1 за Купата на България: Добруджа - Монтана 3:0

Посрещачът ще носи фланелката на състава от Северозапада за трети път, като разкри пред BGvolleyball.com, че е бил желан от още три отбора, но е предпочел да запази клубната си принадлежност.

Какво го е накарало да го направи, каква е равносметка му за изминалата състезателна година, и още прочетете в следващите редове:

Радослав Попов

Оставаш в Монтана и през следващия сезон. Кое те мотивира да направиш този избор?

Мотивацията ми да остана в Монтана е породена от спокойната среда за работа и доброто отношение между всички, свързани с отбора - играчи, треньорски щаб и всички около организацията в клуба. Изградена е една история на клуб с традиции да бъде в челните места всяка година. Преди всичко, всички в клуба са добри и коректни хора.

Имаше ли предложения и от други отбори, с оглед на чудесното ти представяне през сезона?

В краткото време след края на сезона получих три оферти от отбори в България, но на този етап прецених че продължаването на отношенията с Монтана е правилното решение.

39 Полуфинал №1 в WINBET плейофите Хебър - Монтана 3:1

Връщайки се назад, как оценяваш играта ви като цяло?

Играта ни от този сезон наистина се подобри драстично с напредването на сезона. Самата програма за мен не позволи да натрупаме нужното самочувствие като отбор по-рано през сезона. Първо нямахме контролни срещи, после два месеца тренирахме само с два официални мача и това повлия доста. Мачовете се натрупаха и с по два на седмица е почти невъзможно да задържиш високо ниво. Изпуснахме три-четири мача, които при нормална програма с един мач на седмица бихме могли да вземем и така вече класирането става друго.

Отпаднахте в полуфиналите на Суперлигата след страхотна борба с Хебър (Пазарджик). Кое натежа в решителните моменти - домакинският фактор (при тях) или умората (при вас)?

В полуфиналната серия всичко беше изравнено, единствено очакванията бяха по-високи към Хебър. Всичко, което беше нужно за победа и класиране беше предоставено от нас, но последните две точки отидоха за съперника.

39 Полуфинал №1 в WINBET плейофите Хебър - Монтана 3:1

Може ли да се определи като малшанс?

Не го виждам като малшанс, мисля че тези две точки закономерно отидоха за Хебър, заслужено като награда за всичко, което се направи за волейбола в този град през последните години. Реално това бе финал преди финала с оглед на резултатите от финалната серия.

Играхте на евротурнирите, но отново развоят не бе във ваша полза. Опитът на съперника ли пак бе решаващият, или друго?

В евротурнирите класата на отделни играчи от шампиона на Румъния помогна на Аркада да спечели два гейма в Монтана и да не се стигне до златен гейм, в който едва ли щяха да издържат. Но все пак натрупахме ценен опит от този турнир. Впоследствие Аркада стана отново шампион в първенството си, а ние бяхме едни от малкото, които ги победиха.

Какво би искал да кажеш на феновете - все пак играхте без публика до момента?

Жалко за всички е, че феновете не се допускат още в залите. Те са причина за голяма част от успехите ни. Играта без тях не е същата от страна на емоционално ниво. С времето нормалната обстановка ще се възстанови, надявам се още с началото на новия сезон през октомври.

Още от Волейбол

Виж всички