Любо Минчев: Има някои неща, които треньорите и ръководството трябва да направят

Любо Минчев: Има някои неща, които треньорите и ръководството трябва да направят

Любомир Минчев даде последното си интервю като треньор на Берое (Стара Загора). Специалистът даде коментар за представянето на отбора си по време на загубата от Балкан с 67:82 в решителния мач №3 от четвъртфиналната серия между двата тима.

Берое остава без старши треньор
Берое остава без старши треньор

“Ние имаме кажи речи два пъти повече грешки, отколкото асистенции. Пределно ясно е, че на нас проблемът ни беше нападението. Противникът го използва, натисна ни доста агресивно, а ние направихме няколко грешки в повратни моменти и те успяха да вкарат лесни точки и да се успокоят. В цялата втората четвърт направихме много неточности, които дадоха шанс на отбора на Балкан да си извоюва успокояваща преднина. След това от 15 точки разлика намалихме на 6 и Седариън изпусна отдолу сам под коша. Тогава можехме да ги вкараме под напрежение, а впоследствие направихме още грешки и вече нямахме физически сили да се върнем.

По-логичното се случи днес. Тепърва трябва да се правят изводи. За мен, за ръководството и за феновете сезонът е разочароващ. Всичко, което мога да кажа, ще се изтълкува като оправдание и извинение. Нямам какво да казвам. Разочароващ сезон, който приключи.

Има някои неща, които треньорите и ръководството трябва да направят. Да развиваш млади състезатели означава Берое да не може да гони никакви успехи. Това са две несъвместими неща. От тази гледна точка има перспектива пред Михаил Комбаков и Дамян Минков, но тренировъчният и състезателният процес трябва да бъде подходящ за тях. Ние тази година нямахме никакъв ритъм. Независимо че тези участваха в много мачове, за мен не е полезно толкова за тях. Те са в такава възраст, на каквато трябва да бъдат натискани да тренират и да имат един мач максимум на седмица. При нас не беше така поради много причини и за мен от тази гледна точка, независимо че в края на сезона поради контузии, болести и всякакви видове проблеми, те взеха доста игрово време. Това според мен не е полезно за младите", заяви Минчев пред Max Sport 2.

Балкан триумфира в “зеленото” дерби, следва класика срещу Левски Лукойл
Балкан триумфира в “зеленото” дерби, следва класика срещу Левски Лукойл

Снимка: Балкан

Още от Баскетбол

Виж всички