Ивелина Илиева и Марк Христов изкараха едноседмичен лагер в Нидерландия

Ивелина Илиева и Марк Христов изкараха едноседмичен лагер в Нидерландия

Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева изкара едноседмичен лагер в Нидерландия преди да се върне на международното татами за турнира от Големия шлем в Казан (5-7 май). В началото на годината националката получи тежка травма в коляното и се възстановяваше два месеца в клиника в Швейцария.

Участие в сбора взе и младият ни талант Марк Христов, а на лагера в олимпийския център “Папендал“ бяха най-добрите джудисти на Белгия, Израел, Швеция, Украйна, Англия, Армения, Полша, както и домакините от Холандия.

14 "Запомнете това име" с Марк Христов

На сбора с националите бе и звездата на белгийския тим с български корени Тома Никифоров, който на Европейското в Лисабон преди 10 дни ликува с титлата в категория до 100 кг и бе награден от президента на БФ Джудо Румен Стоилов.

“Много полезен лагер и за двамата със силни съперници – каза треньорът Свилен Скерлев. - Специално за Ивелина искахме да видим как ще издържи кракът й в ситуация, близка до състезателната. Представи се доста добре, тренира пълноценно. Остава да видим и на самия турнир какво ще покаже.“

28 Интервю с Ивелина Илиева

Илиева вече има осигурена квота за Олимпиадата Токио 2020. В момента тя е 23-а в олимпийската ранглиста в категория до 57 кг. Турнирът в Казан е поредна квалификация за Игрите през лятото и още една възможност за националите да подобрят позициите си в ранглистата.

Освен Илиева и Марк Христов (73), на турнира в руския град ще стартират Янислав Герчев (60), Божидар Темелков (66), Даниел Дичев (100) и Борис Георгиев (100), който се връща на татамито след изкаран COVID-19.

Тимът ще бъде воден от старши треньора Атанас Герчев.

За Големия шлем в Казан са заявени 436 състезатели от 86 държави.

Още от Бойни спортове

Виж всички