Трансферът на Цветан Соколов в Динамо бе обявен за №1 в Русия🏐

Трансферът на Цветан Соколов в Динамо бе обявен за №1 в Русия🏐

Трансферът на капитана на националния отбор на България Цветан Соколов от Зенит (Казан) в Динамо (Москва) бе обявен за №1 в руската Суперлига през изминалия сезон според местните медии. Цецо Соколов имаше основна заслуга за страхотния златен требъл, който постигнаха московчани - титлата на Русия, Купата на страната и Купата на CEV. Ето как коментират трансфера на българският диагонал в Динамо в Русия:

Огромно признание за Цветан Соколов в Русия🏐
Огромно признание за Цветан Соколов в Русия🏐

"Сега е доста странно да си спомним, че първоначално трансферът на Соколов в Динамо повдигна много въпроси. Българинът нямаше най-убедителния сезон в Зенит (Казан), като не показа нивото на стабилност, което се изискваше от него. Качествата на Цветан не са под съмнение, но в някои мачове той допускаше серии от грешки, които се размиваха с впечатленията от играта му".

29 Цветан Соколов заби 27 точки и изведе Динамо (Москва) до шампионската титла в Русия

"В Динамо обаче всичко протече по друг сценарий. Още от първите мачове Соколов стана "железния" лидер на отбора на Константин Брянский. Той бързо установи разбирателство с Павел Панков и се превърна в първата опция в атаката с отличен процент на ефективност - 55. И това въпреки факта, че Соколов, като правило, атакува със сериозно ниво на съпротива. Цветан стана най-добрият играч в Суперлигата по отношение на средния брой точки за гейм - 5,19".

България ще срещне Сърбия, Германия и Словения на турнира в Любляна 🏐
България ще срещне Сърбия, Германия и Словения на турнира в Любляна 🏐

"Приносът на българина към трите "синьо-бели" трофея трудно може да бъде надценен: 27 точки в битката за златото на руското първенство със Зенит (Санкт Петербург). Цветан Соколов е абсолютно най-добрият трансфер за сезона".

На второ място в класацията се нарежда съотборникът на Соколов в Динамо Ярослав Подлесних, който дойде от Кузбас (Кемерово), а на трета позиция е трансферът на Егор Клюка от Факел (Новий Уренгой) в Зенит (Санкт Петербург).

Още от Волейбол

Виж всички