Берое маха чужденците

Берое маха чужденците

Берое даде начало на операцията "Пълна промяна". Както е известно, спортният директор Валентин Грудев вече обяви, че клубът сменя политиката. "Зелено-белите" ще разкарат чужденците, които са с големи заплати, и ще започнат да залагат повече на млади български играчи.

Трима са иностранците, които може да се счита, че са приключили с Берое. Това са Гаюс Макута, Стив Фуртадо и Ибрахима Конте. Първият е под наем от Брага до края на сезона и ще се върне в португалския клуб. Заралии имаха огромно желание да откупят правата му и след това да го препродадат, но изглежда това няма да се случи. Напоследък Макута създава само проблеми, след като през зимата му пропаднал трансфер в чужбина. За последния мач с Монтана Петър Колев дори го остави извън групата. Отдавна в групата не попада и Конте. Високата заплата ще откаже старозагорци и от него.

Окончателно: Петър Колев остава начело на Берое
Окончателно: Петър Колев остава начело на Берое

Спортно-техническият щаб обаче се надява да задържи нападателя Алуин Фол. Желанието на новия наставник Петър Колев е да продължи да разчита на него. С все още неясен статут са Еривалдо, Кукула и Октавио.

Има и доста български играчи с изтичащи договори - Димо Бакалов, Крум Стоянов, Георги Ангелов, Александър Василев. Под Аязмото остават Александър Цветков и Иван Минчев. Клубът има подписан предварителен договор и с капитана на Царско село Реян Даскалов.

Ветеранът Душан Перниш пък обяви след двубоя на "Огоста", че възнамерява да сложи край на кариерата си, въпреки че ръководството се надява той да размисли.

"Тема спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички