Клубове от Италия, Португалия и Белгия искат тийнейджъри от Ботев (Вр)

Клубове от Италия, Португалия и Белгия искат тийнейджъри от Ботев (Вр)

Четирима млади (под 18 г.) футболисти от дублиращия състав на Ботев (Враца) са обект на сериозен интерес от клубове от Италия, Португалия и Белгия. На този етап обаче пандемичната обстановка в Европа не позволява на поканените играчи да се присъединят към въпросните отбори. Това е резултатът от сериозната работа във втория отбор на врачани, стартирала само преди 3 месеца и половина. 

В началото на тази година настоящия изпълнителен директор на клуба Денислав Георгиев убеди ръководството да му даде картбланш да реализира дръзкият си ход – освобождаване на почти целия състав на втория отбор (изграден с болшинството футболисти в напреднала възраст), за сметка на юношески тим, ръководен от Радостин Александров, най-младия треньор в Северозападна Трета лига. Не само интереса от чужбина към конкретни момчета, но и цифрите са неоспоримо доказателство за правилният ход на Денислав Георгиев. Ботев II започна пролетния дял от първенството на Северозапад от четвърто място, а сега е пети в класирането. 

Отборът стартира със средна възраст 18,5 г., а към днешна дата, тя е паднала до 17,9 г. Дебют в мъжкия футбол направиха 14-годишните Митко Панов, Николай Константинов, година по-големите Ивайло Дудушки, Любомир Василев и Божидар Христов. Най-хубавото е, че изброените са местни момчета. „Очевидно е израстването, както на младите футболисти, така и на отбора като цяло. Вкарваме по над 2 гола средно на мач. Допускаме все по-малко в нашата врата. Играем еднакво добре като домакин и гост, което показва липса на притеснение и стабилна психическа устойчивост у момчетата. Десет от футболистите ни тренират с първия отбор на клуба. Ръководството е доволно, оправдани са инвестицията, доверието и проекта също в сравнение с миналата есен“, коментира „архитектът“ на дублиращия отбор Радостин Александров.

Още от БГ Футбол

Виж всички