Ботев (Враца) на 100 години!

Ботев (Враца) стана на 100 години. Клубът е основан на 21 април 1921 година. 

Ботев (Враца) съкруши Славия в София - битката за спасение става още по-неясна
Ботев (Враца) съкруши Славия в София - битката за спасение става още по-неясна

"Днес Ботев Враца става на 100 години! 

Пред клуба във времето са се появявали редица изпитания. И пак ще се появяват. Били сме на дъното, били сме и в Европа. Най-важното е, че в цяла България Ботев Враца е синоним на борба, смелост и мъжество. Един век гордо защитаваме името на нашия патрон Христо Ботев! Никога не сме били най-богатите или силните на деня. Вероятно и никога няма да бъдем. Но клубната култура на Ботев Враца е максимално ясно описана в едно изречение - "С Ботевска воля, с Ботевски дух"! 

Честит празник на всички момчета и момичета, които винаги намират време и желание да подкрепят Ботев Враца от трибуните! Очакваме с нетърпение да се завърнете, където ви е мястото. Честит празник на всички футболисти и треньори, воювали за емблемата на града и клуба! Честит празник на всички деца в школата и техните семейства, които мечтаят да станат част от историята на нашия клуб! Ако можем да си пожелаем нещо на рождения ден, то няма да е собственик милиардер, титли или участие в европейските турнири. Единственото, за което мечтаем, е всички във Враца да подкрепяме само Ботев Враца! Стадионът да е пълен и да няма наши съграждани в сектора за гости, когато идват "грандовете". Честит юбилей! 

Очакваме ви днес от 12 часа пред стадиона, където ще бъде открита паметна плоча в чест на основателите на Ботев Враца", написаха от клуба. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти