До месец издават разрешително на трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив"

Проектът за изграждането на трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" е входиран в община Пловдив. Това съобщи кметът на града Здравко Димитров. Днес в заседателната залата на местната управа беше представен пред журналисти и фенове идейния проект за строежа на стадион "Локомотив", който също е входиран в местната управа. 

Локомотив (Пловдив) обяви ново сътрудничество, сменя бранда на екипите
Локомотив (Пловдив) обяви ново сътрудничество, сменя бранда на екипите

На презентацията присъстваха и заместник-кметовете на града Пламен Райчев, Анести Тимчев и Георги Титюков. Кметът поясни, че документите ще бъдат разгледани в 14-дневен срок, толкова е времето и за обжалване и веднага след това ще бъде издадено строително разрешение. 

"Надявам се в скоро време да направим първа копка", каза кметът. Живко Желев от фирма "Рудин", която е избрана да строи, заяви, че веднага са готови да започнат. Експертът Роман Пещерски, който представи проекта заяви, че са спазени всички изисквания на УЕФА. 

"Предвидено е на трибуна "Бесика" да се разположат клубният музей, феншопът за привържениците и заведение", заяви той. 

На следващото ниво ще са залата за ВИП лица, санитарните помещения, медицинският кабинет и стаята за задържане на провини се агресивни запалянковци. На Централната трибуна, която е най-голямата ще бъдат залите за пресконференция, съдийската зала, и съблекалните за двата отбора. Обособява се специално място за медиите и ВИП зона. Предвижда се монтирането на две информационни табла. Те ще са с LED екрани, за да не им влияе слънчевата светлина. 

Роман Пешерски добави, че капацитетът на стадиона ще е около 14 000 зрители, когато бъде изграден напълно. Трите трибуни, които сега ще се строят -"Бесика", Източна" и Южна имат капацитет от 9000 зрители. Феновете на гостите ще разполагат с 1400 места и ще бъдат разположени на южната трибуна. На този етап Централната трибуна няма да се бъдат, докато не се осигури финансиране за нея.

Още от БГ Футбол

Виж всички