Гуардиола: Не е спорт, когато успехът е гарантиран

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола се превърна в поредния наставник на някой от водещите 12 тима, които в неделя вечер обявиха официално, че основават Европейска Суперлига, на когото се наложи да застане пред журналистите и да отговаря на неудобни въпроси, тъй като утре "гражданите" гостуват на Астън Вила. 

Каталунецът заяви, че се чувства некомфортно да отговаря на въпроси свързани с темата на последните дни, тъй като не разполага с необходимата информация, за да си е създал твърдо мнение, но изрази мнение, че не е спорт, когато успехът е гарантиран.

"Това не е спорт, когато успехът е гарантиран, когато няма значение дали губиш. Казвал съм го много пъти - искам да съм в най-доброто първенство, каквото е Премиър лийг, а не един тим да се бори, но накрая да не може да се класира, защото това е гарантирано за други няколко клуба.  За нас ситуацията е некомфортна, тъй като не разполагаме с всичката информация. Мога да говоря само за това, което знам днес. Аз подкрепям своя клуб, защото познавам хората в него. Част съм от клуба, но също така имам собствено мнение, но искам всичко да стане ясно", заяви Гуардиола.

След това той се пошегува, че пръв от "гражданите" е поставен в ситуация да говори за Суперлигата, тъй като е добър оратор и се сравни с останалите мениджъри от тимовете в топ 6, които бяха поставени в това положение.

"Това е чест, защото съм добър оратор. Оле, Юрген, Микел, Томас - всички бяхме поставени в тази ситуация. Говорим по шест пъти в седмицата за всичко от COVID-19 до Здравната каса. Ще се радвам на президента на всичко това (Флорентино Перес от Реал Мадрид оглави Суперлигата) да ни обясни защо Аякс не е в това нещо и ще бъде ли", коментира каталунецът.

След това той заяви, че Суперлигата е все още ембрион и все още не е говорил с футболистите си по въпроса.

" Това е ембрион, който все още не диша, ще говорим за него, когато има яснота. Следващата седмица ще играем в Шампионската лига и ще опитаме да достигнем финала. През следващата година ще играем в европейските турнири, защото сме го заслужили на терена. Ние вършим своята работа, а правилните хора трябва скоро да изяснят нещата. Да ни обяснят защо едни тимове са в това състезание, а други не са. Защо Аякс, който има четири купи от Шампионската лига, не е там. Всеки гледа своите интереси, Премиър лийг също, както и УЕФА. Този сезон е много труден - ние искахме пет смени, но останалите гледаха себе си. Всеки в света страда в тази ситуация, не само топ 6," обясни Гуардиола.

Още от Футбол свят

Виж всички