Според Румениге Суперлигата няма да реши проблемите, даде съвет какво да се направи

Според Румениге Суперлигата няма да реши проблемите, даде съвет какво да се направи

Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге потвърди, че клубът не възнамерява да се включва в новата Суперлига. “Байерн не е участвал в планирането на създаването на Суперлигата. Убедени сме, че настоящата структура на футбола осигурява надеждни основи за развитие. В същото време приветстваме промените във формата на Шампионската лига, защото вярваме, че това е правилна стъпка за развитието на европейския футбол”, заяви босът на баварците. 

“Не мисля, че създаването на Суперлига ще реши финансовите проблеми, създадени от коронавируса - продължи Румениге. - По-скоро клубовете трябва да работят в насока за нагаждане на заплатите на футболистите и комисионните на агентите към приходите.” 

Борусия (Дортмунд) и РБ (Лайпциг) също бяха спрягани за потенциални членове на избрания кръг от участници в тази надпревара, но и те се разграничиха от подобен сценарий. 

Борусия (Д) и Байерн казаха "не" на Суперлигата
Борусия (Д) и Байерн казаха "не" на Суперлигата

Междувременно стана ясно, че Румениге ще наследи Андреа Аниели като директор на Изпълкома на УЕФА. Босът на Ювентус се оттегли, след като заяви подкрепа за проекта “Суперлига”.

Още от Футбол свят

Виж всички