Плувен клуб Бриз-Бургас и НСА със съвместна инициатива

Плувен клуб Бриз-Бургас и НСА със съвместна инициатива

Плувен клуб „Бриз“ - Бургас и НСА „Васил Левски“ са партньори в инициативата “Приятели на спорта – приятели на природата“, която ще се проведе на 24 и 25 април 2021 г. във Водната учебно-спортна база на Академията в Несебър. 

Покана е отправена към всички млади хора между 15 и 25 - годишна възраст, които се занимават със спорт, а в събитието активно се включва и Спортното училище в Бургас. От училището заявиха, че с радост се включват в проекта, имайки предвид, че  голяма част от зрелостниците се реализират в НСА.

Освен полезната работа по подготовка на Учебно-спортната водна база за новия сезон, младежите ще се запознаят и с възможностите, които НСА предлага за тяхното бъдещо развитие. Паралелно с това те ще контактуват пряко и с екипа на ПК „Бриз“, в който се подготвят състезатели, но се осигуряват и възможности на любители да плуват за здраве в басейна на бургаския Младежки културен център, който вече се стопанисва от плувния клуб. 

Проф. Николай Изов, ректор на НСА: “Преди всичко искам да поздравя Плувен клуб „Бриз“ за инициативата да бъдем партньори в един толкова важен проект, който ангажира младите хора и им дава възможност да направят нещо полезно както за спорта, така и за природата. Проектът „Приятели на спорта – приятели на природата“ допълва изцяло мисията на Национална спортна академия да подготвя кадри, отговорни към своето и на обществото ни бъдеще. Затова ние отваряме широко вратите на нашата Водна учебно - спортна база в Несебър за младите спортисти на Бургас и бъдещи наши студенти. Освен полезната работа по подготовка на базата за новия сезон, чрез близкия им контакт с наши висококвалифицирани преподаватели те ще се запознаят и с възможностите, които Спортната академия предоставя за тяхното бъдещо развитие“.

Събитието стартира в събота (24.04) и в неделя (25.04) от 10:00, с един и същи формат за двата дена.  

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти