Спряган за присъединяване скочи на Суперлигата: Ние сме в ШЛ и се надяваме да останем

Президентът на португалския футболен клуб Порто, Пинто да Коща, е отказал покана към неговия тим за присъединяване към Суперлигата. Португалският гранд бе сочен като един от възможните три тима, които се очаква да се присъединят в следващите месеци към вече обявените вчера 12 тима основатели. Президентът на тима обаче е отхвърлил това предложение, обясни самият той пред вестник вестник "Record". 

"Заедно с португалската футболна федерация ние се противопоставяме на Суперлигата. Като част от УЕФА, не можем да участваме в нищо, което противоречи на правилата. Освен това правилата на Европейския съюз забраняват такива затворени формати, като НБА например. Не съм особено развълнуван и смятам, че УЕФА няма да спре до тук. Ние сме в Шампионската лига и се надявам да останем в нея за много години напред. Няма да гледаме към напускащите, а към тези, които остават - Байерн (Мюнхен), ПСЖ, Аякс, Борусия (Дортмунд)", каза Коща. 

Европейската футболна централа, ръководството на националните федерации на Англия, Испания и Италия, както и първенствата на тези държави, осъдиха създаването на Суперлигата и обявиха, че тези клубове ще бъдат изключени от списъка на участниците в национални състезания, както и състезания под егидата на УЕФА.

Още от Футбол свят

Виж всички