Олимпийският шампион Кайл Чалмърс с второ най-добро време за годината

Олимпийският шампион Кайл Чалмърс с второ най-добро време за годината

Олимпийският шампион Кайл Чалмърс спечели титлата на 100 метра свободен стил на австралийското първенство по плуване и даде заявка за защита на титлата си на Игрите в Токио това лято.

Австралиецът се завърна след контузия и спечели златото с време 48.04 секунди, което е второто най-добро време за годината след постижението от 48.00 на унгареца Крищоф Милак от миналия месец.

Чалмърс, олимпийски шампион в кралската дисциплина от Рио 2016, заяви, че се е надявал да слезе под 48 секунди, но като цяло е доволен от плуването си във втория старт след операцията на рамото.

"Знам, че мога да бъда и по-бърз. Щеше да е чудесно да плувам под 48 секунди, но това е едва второто ми състезание след контузията", коментира Чалмърс, който взе злато и на 200 метра свободен стил в четвъртък.

Заявка за злато в Токио даде и Ема Маккиън, която спечели титлата на 100 метра свободен стил при жените с време 52.49 секунди, изпреварвайки бившата световна шампионка Кейт Кембъл.

Изненада поднесе 19-годишната Кейли Маккиоун, която спечели на 100 метра гръб с 58.60 секунди, побеждавайки 11-кратната шампионка Емили Сийбом.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти