Бивши командоси охраняват шампионка по плуване след конфликт с Лукашенко

Бивши командоси охраняват шампионка по плуване след конфликт с Лукашенко

Охрана от яки литовски бивши командоси охранява носителката на три олимпийски медала в плуването Александра Герасименя. Хубавицата е преследвана в родния си Беларус и сега се крие във Вилнюс.

След отказването си от активния спорт тя става треньор, но извършва голям грях към режима на Александър Лукашенко, след като минава в опозиция и иска свалянето му от власт и нови, свободни избори. Затова и е обявена за предател и срещу нея е заведено углавно дело.

Наскоро Александра Герасименя написа открито писмо до Лукашенко, в което го нападна: “Вие потискате и унищожавате народа си, мислейки, че той ви обича. Но той ви мрази и ви моли да си тръгнете възможно най-скоро. Вие унищожихте на практика всички отрасли в страната, поставяйки на ръководните позиции не професионалисти, а хора, които се съгласяват с вас за всичко и изпълняват вашите лични поръчки. За какво бъдеще могат да мечтаят беларусите, след като за две десетилетия стотици хиляди напуснаха страната?”

Въпреки перипетиите съпругът на Александра Евгений Цуркин все още е част от националния тим на Беларус и се готви за олимпиадата в Токио.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти