Бивш играч на Ювентус: Кристиано никога не е бил лидер

Бивш играч на Ювентус: Кристиано никога не е бил лидер

Бившият халф на Ювентус Масимо Мауро отправи остра критика срещу суперзвездата на тима Кристиано Роналдо. Според него португалецът е по-скоро индивидуалист, отколкото лидер, като също така посъветва “бианконерите” да се разделят с петкратния носител на “Златната топка”.

Алегри посъветвал Аниели да продаде Роналдо
Алегри посъветвал Аниели да продаде Роналдо

“Роналдо никога не е бил лидер в отборите, в които е играл, и никога няма да бъде такъв. Той е като компания и за него е по-важен оборотът му, отколкото успеха на тима. Кристиано не дърпа своите съотборници напред. Вместо това винаги иска от тях да му подават топката, за да бележи голове. Той е голям индивидуалист, а не отборен играч.

На индивидуално ниво Роналдо се представя добре, тъй като винаги бележи. Не може да се каже, че не отговаря на очакванията. Също така е огромен по отношение на маркетинга. От гледна точка на спортните резултати обаче Ювентус не се справя по-добре в сравнение с периода преди неговото идване. Тимът дори е по-зле в Шампионската лига сега, отколкото преди. Ето защо най-добре е двете страни да се разделят. Роналдо може да започне нов етап на друго място, а Юве ще се освободи от огромна финансова тежест”, коментира 58-годишният Мауро пред “Гадзета дело спорт”.

Още от Футбол свят

Виж всички