Васил Евтимов: Виновен съм, още преди началото знаех, че ще загубим

Васил Евтимов: Виновен съм, още преди началото знаех, че ще загубим

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов изрази първите си впечатления след поражението от Берое със 74:78 в двубой от 26-я кръг на НБЛ.

Впечатляващ обрат осигури предимство на Берое в борбата за четворката (видео)
Впечатляващ обрат осигури предимство на Берое в борбата за четворката (видео)

"Вината я поемам аз като треньор. Явно не съм мотивирал достатъчно играчите си, за да спечелим този мач. Поздравявам отбора на Берое, наистина играха по-добре от нас днес, видя се. Наистина разликата беше само 4 точки, но мачът се реши в малки детайли като изпускане на борба в защита няколко пъти, Дианте Болдуин загуби топката в края. На някои от играчите не им харесва това, което трябва да се направи - явно разбират повече от мен. Аз им казах, че съм играл достатъчно баскетбол. Не мисля, че стрелбата на Евгени беше чак толкова лоша, почти влезе и излезе, но Марвин беше сам отстрани. Както и да е, поемам вината.

Този мач трябва да го забравим, по всяка вероятност няма да сме четвърти. Ще завършим пети и пак ще играем с Берое в плейофите. Ще се подготвим да изиграем следващите си два мача и в плейофите.

Още преди началото на мача знаех, че ще загубим, защото това, което играчите ми показаха на тренировката не ми хареса. Просто съм бил в тези ситуации много пъти, бил съм в такива ситуации. Просто днес те не бяха на 100% готови. Всъщност това си е моя вина, защото щом не съм успял да ги мотивирам на тренировка, значи е моя грешка. Ще се опитам да го поправя това и да покажем другото лице на Черноморец.

Всичко е възможно в серия с Берое. Виждате, че мачът бе само с четири точки разлика. Просто си допадаме двата отбора, играем доста равностойно и мисля, че в плейофите ще бъде по същия начин. По-агресивният отбор ще продължи по-напред в плейофите", сподели легендата пред Max Sport 2.

Още от Баскетбол

Виж всички