Любо Минчев: Тайната беше, че се развиках на играчите

Любо Минчев: Тайната беше, че се развиках на играчите

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев даде мнението си след ключовата победа над Черноморец със 78:74 в среща от 26-я кръг на НБЛ.

Впечатляващ обрат осигури предимство на Берое в борбата за четворката (видео)
Впечатляващ обрат осигури предимство на Берое в борбата за четворката (видео)

"Тайната беше, че се развиках на играчите, ако мога така да се изразя. Имах чувството, че все едно сме като заспали. С изключение на самото начало, когато правехме бързи атаки и вкарахме няколко пъти, във втората четвърт играехме сякаш на ходом. Не му е за първи път на Джими да поема отговорността и тази негова тройка ни помогна да поведем с точка напред. Смятам обаче и опонентите ни помогнаха с някои грешки, които направиха. 

Дамян Минков наистина помогна много, особено в мача с Черно море Тича. Той ни помага със защита и борба в нападение, не искам някакви чудеса от него. Единственото което е, че той трябва да си подобри взимането на решенията, но това ще дойде с опита и по-голямото спокойствие, което той ще има. 

Контузиите вече ги приемам с усмивка, нонстоп само проблеми - дали някой болен, дали контузен. Това е така от края на януари. Трудно ни е, особено сега в края на януари, когато имаме много мачове. Това стеснява ротацията ни. Няма да се предаваме. Борим се и докъдето стигнем", заяви Минчев в ефира на Max Sport 2.

Още от Баскетбол

Виж всички