Николай Желязков: Имаме нашите шансове в Бургас да обърнем серията

Николай Желязков: Имаме нашите шансове в Бургас да обърнем серията

  Нефтохимик 2010 (Бургас) загуби и втората WINBET финална среща във волейболната Суперлига за мъже. Шампионите за 2020 година не успяха да се противопоставят на Хебър, като загуби и второто гостуване в Пазарджик ос 0:3 гейма. Така бургазлии изостават с 0-2 успеха в спора за титлата. Следващите два мача от серията са на 15 и 16 април в зала „Младост“ в Бургас. 

Хебър срази Нефтохимик във втория финал и е на победа от титлата (видео + галерия)
Хебър срази Нефтохимик във втория финал и е на победа от титлата (видео + галерия)

„Тази среща бе по-различна от първата, независимо, че резултатът е категоричен за Хебър. Във втория гейм имахме шансове да изравним, но не успяхме. Там беше разковничето да направим мача различен. Волейболистите на Хебър сервират за втори ден много силно и с много малък брак. Също така успяха да отиграват в тежки ситуации с техния диагонал. Ние не успяхме да изградим добре блока си”, заяви старши треньорът на Нефтохимик Николай Желязков.

13 WINBET финал №2: Хебър - Нефтохимик 3:0

„При всички положения смятам, че имаме нашите шансове в Бургас да обърнем серията. Вярвам го, въпреки загубата днес. Играхме по-добре от първия мач. Ако бяхме спечелили втория гейм, можеше да има промяна. Но това е вече история. Въпросът е да видим, какво можем да направим в следващите мачове на наш терен”, добави наставникът на бургазлии.  

Николай Желязков

„Мисля, че играчите също вярват във възможен обрат в Бургас. Въпросът е да излезем и да дадем най-доброто от себе си, защото Хебър играе много силно в този момент. Но нашият състава има състезатели, които имат опит. Сега трябва да намерим решение на силните страни, които съперникът показва и да се опитваме да се противопоставим“, завърши Николай Желязков.

Николай Желязков

Снимки: Владимир Иванов

Още от Волейбол

Виж всички