Левски е свил сериозно бюджета за заплати

Левски е свил бюджета за заплати до 250 хиляди лева на месец, пише “Тема Спорт”. Такава е сметката, която сините трябва да покриват за месечни възнаграждения на футболистите си, като тя е свита благодарение на част от най-скъпоплатени играчи в състава, които бяха продадени.

Левски гласи бивш защитник за директор
Левски гласи бивш защитник за директор

През миналия месец сините успяха да продадат нидерландеца Найджъл Робърта на американския Ди Си Юнайтед - остава само трансферът да бъде затворен. През януари пък от тима си тръгна Паулиньо. Бразилското крило премина в Корфакан от ОАЕ, като за правата му сините получиха 300 хиляди евро. Тогава от клуба признаха, че ако сделката за Паулиньо не е станела факт, то той е щял да бъде освободен, защото не може да бъде плащано месечното му възнаграждение.

След като Наско Сираков придоби мажоритарния пакет акции на Левски, разходите за заплати бяха доста по-високи. В края на миналата година чрез обръщение на официалния сайт на клуба той обяви: "При идването ми на стадион "Георги Аспарухов" за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лева месечно". Сега тази сума е свита двойно, макар че през зимата сините привлякоха шестима чуждестранни футболисти -вратаря Звонимир Микулич, защитниците Ребин Сулака, Начо Монсалве, Файсал Рерас и Драган Михайлович, както и нападателя Билал Бари.

Очаква се в началото на следващата седмица Левски да финализира и сделката за Робърта. Нидерландецът е в САЩ, но все още е под задължителна карантина. Ако при преминаването на задължителни прегледи всичко е наред, то той официално ще стане играч на Ди Си Юнайтед. “Сините” ще получат за правата му 1,2 милиона долара.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти