Тухел: Показахме дух и постигнахме отличен резултат

Тухел: Показахме дух и постигнахме отличен резултат

Треньорът на Челси Томас Тухел имаше защо да е доволен след успеха на тима му с 2:0 над Порто в първия двубой между двата тима от 1/4-финала в Шампионската лига. Той похвали своите играчи за показаното в двубоя.

"Спечелихме много мачове заедно, след това загубихме заедно, но сега показахме добра реакция след последната загуба. Това ни сближава и ни носи доверие. Представихме се отлично. Това бе труден мач срещу силен съперник в лицето на Порто. В много моменти страдахме, но приехме ситуацията - това е нормално в тази фаза от турнира. Показахме дух и постигнахме отличен резултат", заяви Тухел.

Той коментира и двата гола на Мейсън Маунт и Бен Чилуел.

"Много съм доволен, че Мейсън вкара. Това бе важен гол и отвори мача, защото успокои нервите на всички. Не беше лесно да го отиграе, но той показа страхотна прецизност и взе правилното решение в правилния момент. Бен пък показа голямо самообладание и преодоля вратаря. Важно бе, че вкарахме втори гол. Липсваше ни ритъм в нападение, но ние чакахме грешка на съперника и Чили се възползва от една таква грешка, за да се разпише. Той не бележи често, но съм щастлив, че постигнахме този резултат. Той е фантастичен, но не бива да забравяме, че това е само полувремето и трябва да продължим в същия дух", допълни германецът.

Още от Футбол свят

Виж всички