УЕФА наказа защитник на Славия (Прага) за предполагаема проява на расизъм

УЕФА наказа защитник на Славия (Прага) за предполагаема проява на расизъм

Защитникът на Славия (Прага) Онджей Кудела беше наказан за един мач в европейските клубни турнири преди да бъде завършено пълното разследване от УЕФА и шотландската полиция за проява на расизъм. Обект на нападките на чеха бе халфът Глен Камара от Рейнджърс Глазгоу. Това се случи по време на мач от елиминациите в Лига Европа, а словесният спор прерасна в ръкопашна схватка в тунела. Кудела отрече категорично обвиненията и чешкият клуб подкрепи футболиста си. От Славия Прага протестираха пред шотландската полиция чрез чешкото посолство в Лондон и обясниха, че техният играч е бил нападнат физически. 

УЕФА заяви, че Комисията за контрол и етика (КЕДБ) разследва Кудела за нарушаване на правилата за расизъм и дискриминация. Предстои изслушване, след което ще бъде взето окончателно решение за случая с 34-годишния чешки бранител. 

"Днес КЕДБ реши да наложи предварително наказание на г-н Онджей Кудела за следващия мач на Славия Прага в европейските клубни турнири", съобщават от централата и добавят, че срещу Камара се води разследване за физическо насилие. Той може да бъде лишен от права за пет мача. 

По-рано днес помощник треньорът на чехите Зденек Хустечки заяви, че Кудела така или иначе няма да пътува за мача с Арсенал в Лондон заради вирусно заболяване. Адвокатът на футболиста Амер Анвар пък отсече, че наказание от един мач не насажда увереност в решението на УЕФА.

Още от Футбол свят

Виж всички