Тихомир Иванов: Този път тръгвам без очаквания

Тихомир Иванов: Този път тръгвам без очаквания

Най-добрият български състезател в скока на височина при мъжете в момента Тихомир Иванов замина днес за Европейското първенство в зала в Торун без конкретни очаквания за класиране. Иванов стана шампион на Балканите в Истанбул през миналия месец с резултат от 2.25 метра. Това е и най-доброто му постижение през сезона. В зала възпитаникът на Георги Гетов има личен рекорд от 2.28 м.

94 Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени - ден втори

 

“За начало съм радостен, че имаме голямо състезание след миналогодишния сезон, който беше доста кратък. Честно казано не знам какви са ми очакванията – тази година реших да не си поставям очаквания, а просто да отида и да скачам. И ако имам късмет, да стане каквото трябва да стане. Сезонът ни не беше така гладък, както искахме – имахме проблеми, които попречиха и не сме имали възможност да скачаме на тренировка. Но на последните няколко тренировки скоковете започнаха да се получават много добре, така че за момента съм добре.

Зимният сезон е доста кратък, всичко е набутано в един месец. Това донякъде не ни позволява пълно разгръщане на потенциала, но се радвам, че съм здрав.

Имах проблеми с глезените и това ми пречеше да скачам на тренировка, а като не мога да скачам на тренировка, не мога да си върша работата. След това отивам на състезание и буквално каквото стане. Но в момента не е така, което ме прави радостен”, сподели Иванов на летище “София” днес преди заминаването за Полша.

94 Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени - ден втори

 

“Ще гоня лично постижение за сезона, а защо не и личен рекорд. На Балканиадата в Истанбул аз исках да направя опити на 2.30 м, тренерът искаше да скачам на 2.28 м, но му казах, че по-добре сега да правя опити на 2.30 м, отколкото на Европейското да ми се случи и тепърва да правя опити на тази височина”, добави той.

“Европейското си е за зимата. Дали ще е стъпка към Токио, не се знае, тъй като не се знае дали ще има Токио. Всичко се говори – днес ще има, утре няма да има, не знам и аз”, коментира Иванов предстоящите Игри в Токио през лятото.

Той говори и за съперниците си, както и за водача в световната ранглиста за сезона с 2.35 м Джанмарко Тамбери от Италия: “Тамбери е в доста добра форма този сезон. Аз си говорих с тренера, той има пет състезания през сезона, от които и петте са му над 2.30 м. Но аз си гледам моето състезание. Не ме интересува кой колко е скочил – радвам се, че правят такива резултати, но аз отивам там да търся моя скок.”

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти