Митко Ценов: Липсваше ми тръпката от големите състезания

Митко Ценов: Липсваше ми тръпката от големите състезания

Балканският шампион на 1500 метра в зала за 2021 година Митко Ценов е нетърпелив да се завърне на голям атлетически форум. Това призна днес атлетът от Мездра при заминаването си за Европейското първенство в зала в Торун, което ще се проведе от 4 до 7 март.

“Надявам се да подобря личния си рекорд. 56 състезатели сме. Надявам се да се падна в някоя по-крайна серия, за да се разчита изцяло на бързо бягане, тъй като от 56 състезатели само 9 влизат на финал. Това е много трудна задача – искам да подобря не само личия си рекорд, но и рекорда на България, който е на 2 секунди и половина от резултата ми в момента”, сподели Ценов при заминаването си от София.

Само преди броени дни Ценов триумфира на международния атлетически турнир в Белград с личен рекорд в дисциплината от 3:44.32 минути. Рекордът на България на 1500 метра в зала е 3:41.7 мин на Евгени Игнатов от 1981 г.

“Радостен съм, че отново съм с тези хора, независимо от това какво ще се случи на Европейското. За лятото ще бъде много по-добре. Липсваше ми тръпката от големите състезания – доста години не бях в добра форма. Много се радвам, че се връщам лека-полека”, добави Ценов.

“Може би не всички знаят, но от 6-7 месеца работя с нов треньор от Румъния, който живее в Португалия. До момента изцяло работим то телефона, по “Фейсбук” – виждали сме се 2-3 пъти, но нещата се получават много добре. Като мине това състезание се отправям изцяло към него и ще се опитам цялото лято да сме заедно”, каза още атлетът от Мездра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти