Лавийени: Аутсайдерът с 6.06 м? Това е невероятно

Лавийени: Аутсайдерът с 6.06 м? Това е невероятно

Бившият световен рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени се завърна към най-добрите си резултати в сектора и спечели турнира “Всички звезди на овчарския скок” в събота с 6.06 метра. Това е неговият най-добър резултат след 2014 г., когато преодоля 6.16 м за тогавашния световен рекорд.

34-годишният французин, олимпийски и четирикратен европейски шампион в зала, обаче се е считал за аутсайдер във въпросното състезание на родна земя.

"Може би за първи път бях аутсайдер на това състезание. Но аутсайдерът с 6.06 м? Това е невероятно.

Когато се събудих тази сутрин, дълбоко в себе си знаех, че може да се случи нещо. Имах за цел 6.06 м или 6.11 м – в зависимост от качването на летвата. Има малко чувство на неудовлетвореност на 6.20 м, защото започнах да изчерпвам скока си", заяви пред вестник "Екип" Лавийени след отличното си представяне.

Надпреварата беше пропусната от световния рекордьор и водач в планетарната ранглиста за сезона с 6.10 м Арманд Дуплантис заради участието му в Белград няколко дни по-рано.

Тази седмица обаче Дуплантис и Лавийени ще се срещнат отново на голямата сцена – Европейското първенство в Торун, като сблъсъкът между двамата се очаква с голям интерес.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти