Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Англия - Хърватия

Александър Атанасийевич: Очаквам ново предизвикателство

Александър Атанасийевич: Очаквам ново предизвикателство

Диагоналът на националния отбор на Сърбия Александър Атанасийевич напуска тима на Сър Сейфти Конад (Перуджа) след края на сезона, след като прекара в отбора последните 8 години от кариерата си. Договорът на Бата няма да бъде подновен.

29-годишният нападател имаше много успехи с Перуджа: спечели италианското първенство, два пъти спечели Купата на Италия и 3 пъти Суперкупата на Италия. Той игра финал в Шампионската лига.

Все още не е ясно къде Атанасийевич ще продължи кариерата си, но е твърде вероятно е това да е полският гранд СКРА Белхатов. 

В интервю за сайта 24sedam Бата заяви: "Заедно с клуба решихме, че когато този сезон приключи, ще имам възможност да си търся нов клуб. След 8 години със сигурност такова решение не е лесно, но мисля, че е най-доброто за всички нас. Това е просто кариерата на спортиста. Очаквам ново предизвикателство. Търся най-добрите варианти да продължа кариерата си и със сигурност знам, че Перуджа винаги ще остане в сърцето ми", като подчерта многобройните демонстрации на уважение и привързаност от феновете в социалните медии.

"Честно казано, не очаквах подобни реакции. Да, тук съм от дълго време, да, имаме близки отношения с феновете... Когато обаче видя всички тези послания, решението да не бъда част от бъдещето на Перуджа става още по-трудно."

Още от Волейбол

Виж всички