Куман: Меси трябва да разбере, че тук ще има промени и сам да реши дали иска да остане

Куман: Меси трябва да разбере, че тук ще има промени и сам да реши дали иска да остане

Документален филм за първите шест месеца на Роналд Куман начело на Барселона представя една нова светлина на нидерландеца и проблемите, с които се сблъсква в началото на престоя си на "Камп Ноу". Във “Forca Koeman” той отправя интересно послание към един от най-добре представящите се млади футболисти в тима през този сезон - Педри, който определя като най-големия талант в Испания, и за пореден път потвърждава мнението, че звездата на тима Лионел Меси е най-добрият в света по негово мнение и въпреки това той е предупреден, че ще има промени в тима, с които ще трябва да се съобрази.

“Има едно дете Педри, което взехме от Лас Палмас. Не го познавам добре, но за него казват, че може да е новият Лаудруп или Иниеста. Ще видим. Той е най-големият талант в Испания,” заявява Куман.

Именно след това Куман отправя много интересно послание към Меси, за когото заявява, че трябва сам да реши дали да остане, но, ако го направи, ще трябва да се съобрази с промените, новите методи и възможностите, които ще се дават на младите футболисти.

“Искам да задържим Меси. Искам да остане, защото той е най-добрия в света. Но ще трябва да разбере, че тук ще има промени, ще има повече шансове за младите играчи. Ще трябва да се съобрази с нашите идеи, ако остане. Ако не, ние ще уважим неговото решение, но трябва да каже какво ще прави,” коментира темата "Меси" Куман, но малко след това аржентинеца решава да остане в тима и нидерландецът изразява голямото си задоволство от стечението на ситуацията след победата над Бетис в началото на сезона:

“Меси е гигант. Страхотно е, че го имаме. Срещу Бетис той направи разликата. Напълно трансформира нашият отбор, повдигна духа на играчите и стресна опонентите,” завършва Куман.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички