Слави Шопов бил близо до трансфер в Полша

Слави Шопов бил близо до трансфер в Полша

Нидерландският Хееренвеен е отказал да пусне под наем в полски отбор българския талант Станислав Шопов. Роденият през 2002-а година юношески национал е бил пожелан от Заглембе (Сосновиец), намиращ се в долната част на полската втора дивизия и опитва с всички сили да се изкачи нагоре.

Заглембе (Сосновиец) е традиционен полски клуб и има доста сезони в Екстракласата, но от три години изпитва трудности. Те са поискали Шопов с безплатен наем без опция за закупуване.

Техническият директор на Хееренвеен Гери Хамстра обаче е отказал предложението на поляците и така полузащитникът остава в тима. Шопов пристигна в Хееренвеен в началото на октомври и все още очаква официалния си дебют. До момента той игра в две контроли на първия отбор, както и в срещите на резервите или на младежкия отбор на тима и не пропуска да покаже уменията си.
В интерес на истината, първенството на младежките отбори в Нидерландия на няколко пъти беше прекъсвано заради пандемията от COVID-19 и вероятно ще се доиграе в сгъстен цикъл от началото на март.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти