Антъни Иванов: Бербатов, Стоичков, Надал и Майкъл Джордан ме мотивират (видео)

Антъни Иванов: Бербатов, Стоичков, Надал и Майкъл Джордан ме мотивират (видео)

„Постоянство и хъс, цел и мотивация, разделят добрите от най-добрите спортисти“, това заяви най-добрият български плувец Антъни Иванов като гост в предаването  Ще се срещнем на върха!“

10 "Пътят към Токио" с Антъни Иванов
Той разказва за различните етапи на състезателната си подготовка, за дисциплината и правилното разпределение на задачите:
Антъни Иванов даде първо време за сезона в САЩ на 200 ярда бътерфлай
Антъни Иванов даде първо време за сезона в САЩ на 200 ярда бътерфлай
„ Ставам рано, около 5 часа, тренировка, закуска, разтягане, лекции, втора тренировка във фитнеса“. За правилното разпределение и дозиране на натоварването се грижат специализирани треньори.
„Колкото по-близо до състезание съм, толкова по-леко става във фитнеса. Използвам повече упражнения със собствено тегло, не прекалявам с тежестите.“
Антъни Иванов победи олимпийския шампион Джоузеф Скулинг
Антъни Иванов победи олимпийския шампион Джоузеф Скулинг
Хранителният режим е важна част от подготовката на спортиста:
„Не прекалявам със сладкото, рядко си позволявам вредни храни, предимно сам приготвям храната си,“ сподели Антъни Иванов.
Сред заглавията, които мотивират Иванов и той горещо препоръчва са: биографиите на Рафаел Надал, Димитър Бербатов и сър Алекс Фъргюсън, както и филма за Христо Стоичков и документалните серии за Майкъл Джордан.
„Уча по нещо от всички от отбора в басейна, конкуренцията е много важна!“ казва българският рекордьор.
Той тренира с олимпийския шампион Джоузеф Скулинг, черпи знания и обменят опит.
Въпреки разстоянието и напрегнатото ежедневие плувецът споделя:„Успявам да съчетая личните отношения с професионалното си израстване, срещам подкрепа и разбиране от любимия човек“.
„Визуализацията, плуване с тежести и специални чорапи“, това са част от методите, за които разказва Антъни.
„Тук в САЩ треньорите те подкрепят, радват се на успехите ти, има повече условия за подготовка и възстановяване.“
Иванов споделя как се справя с психическото напрежение и подготовката за големи състезания: „Не трябва да те е страх от другите добри плувци, а да вярваш в собствените си възможности!“
109 Лагер на националите по плуване
„Не се притеснявам – състезанието е мястото, на което виждаш работата, която си свършил, правиш го за себе си, уверен си!“
Плувецът е категоричен, че не съжалява за нищо пропуснато, напуснал е лошата среда дърпаща го надолу, подкрепян от семейството, вслушал се в съветите им. Това е един прекрасен пример за подрастващото поколение, да бъде успешно, да си поставя цели и да преследва мечтите си.
„Успелите треньори дърпат състезателите със себе си. Едните седят на стола, а другите са прави, обръщат внимание на детайлите, дори са досадни“, смята Антъни Иванов.
10 "Пътят към Токио" с Антъни Иванов
На въпроса: „На какво се дължи успеха?“, изявеният плувец отговаря: „Колко искаш дадено нещо и колко си готов да жертваш, за да го получи?. Трябва да  се научиш да обичаш болката от тренировъчния процес, за да можеш да се радваш на постигнатите резултати“.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти