Тръмп води убедително в първата сесия на финала на Германския Мастърс

Тръмп води убедително в първата сесия на финала на Германския Мастърс

Световният номер 1 Джъд Тръмп води убедително със 7:1 на Джак Лисовски след първата сесия на финала в Германския Мастърс. Асото в колодата е само на два фрейма от четвърта ранкинг титла през сезона до момента и общо 21-ва в кариерата му. 

Трудно може да се очаква обрат в заключителния сегмент от двубоя, който започва в 21 часа наше време. Все пак, Лисовски изоставаше с 2:7 на финала на Световната Гран при преди Коледа, а впоследствие отстъпи със 7:10 на същия съперник, така че е способен да възстанови интригата.

За първи път от 1995 година един и същи майстори на щеката си оспорват трофей във втори пореден ранкинг турнир. За последно тогава двамата играчи бяха Стив Дейвис и Джон Хигинс в Welsh Open и International Open. По ирония на съдбата Тръмп и Лисовски отпаднаха от “Мастърс” в началото на 2021-ва заради положителни тестове за коронавирус.

Това е шести ранкинг финал за Асото в колодата от осемте изиграни до момента през сезона, докато Лисовски за пети път в кариерата си се опитва да стигне до такава купа. Предишните му неуспешни финали бяха Рига Мастърс 2018, China Open 2019, Scottish Open 2019 и Световната Гран при 2020.

Още от Снукър

Виж всички