Специалния за промените в програмата: Така да бъде, ако това ще помогне

Специалния за промените в програмата: Така да бъде, ако това ще помогне
Моуриньо коментира изказването на Йозил за Тотнъм
Моуриньо коментира изказването на Йозил за Тотнъм

Заради зачестилите случаи на коронавирус в Премиър лийг вече се стигна до отлагането на някои двубои и Тотнъм е сред потърпевшите от промените. Мениджърът Жозе Моуриньо обаче подкрепя взетите от Английската футболна асоциация решения. По програма утре лондончани трябваше да срещнат Астън Вила, но вместо това ще изиграят отложения от 30 декември двубой срещу Фулъм. Столичното дерби тогава не се състоя заради доста случаи на коронавирус при “котиджърс”, а решението за отлагането му дойде няколко часа преди първия съдийски сигнал, което ядоса португалеца. Сега проблеми с COVID-19 има при бирмингамци, заради което от ФА се спряха на този сценарий. Фулъм и Тотнъм разбраха за рокадата вчера сутринта. Според Жозе сега колегите му от Фулъм не могат да се оплакват.

На днешната си пресконференция Моу беше попитан дали за Фулъм е приемливо това развитие на нещата. “Вие сериозни ли сте? Така те разполагаха с 48 часа за подготовка, докато на 30 декември на мен ми казаха едва два часа преди началото”, отговори треньорът.

“В случая най-лошото е да се стигне до отлагане на дадена среща - продължи Моуриньо. - Но пък ако просто се смени редът на изиграването на мачовете, то въздействието е минимално. В крайна сметка имаш 19 домакинства и 19 гостувания - налага ти се да изиграеш по два мача срещу всеки. Смятам, че всички трябва да приемем това като някакво положително решение на проблема, ако така ще се помогне на шампионатът да приключи нормално.”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти