Организаторите на Олимпиадата в Токио успокоиха, че подготовката върви по план

Организаторите на Олимпиадата в Токио успокоиха, че подготовката върви по план

Организаторите на Олимпийските игри в Токио обявиха, че ще бъдат готови да приемат най-големия спортен форум това лято, въпреки че в града беше обявено извънредно положение заради пандемията от COVID-19. Отложените с година игри трябва да се проведат от 23 юли до 8 август.

Японският премиер Йошихиде Суга заяви, че има "усещане за криза", когато обяви плановете за извънредни ситуации около COVID-19.

"Тази извънредна декларация предлага възможност на Токио 2020 да планира безопасни и сигурни игри това лято. Ще продължим с необходимата подготовка“, обявиха организаторите.

Днес Токио регистрира нови 2447 случая на COVID-19 и най-новите мерки са насочени основно към ресторанти и барове, които ще бъдат помолени да сервират алкохол до 19:00 часа и да затварят час по-късно.

"МОК има пълно доверие на японските власти и мерките, които те предприемат. Заедно с нашите японски партньори, ние продължаваме да бъдем напълно концентрирани и ангажирани с безопасното и успешно провеждане на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 това лято", коментираха от Международния олимпийски комитет. 

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти