Херо: Миналата година изгря Вальо Антов

Херо: Миналата година изгря Вальо Антов

Няма две мнения, че изминалата 2020 година е една от най-черните в историята на човечеството. Тя остави жесток отпечатък във всяка една сфера от живота. Разбира се, футболът не бе подминат. Той обаче се оказа и една от малкото утехи за хората, след като най-великата игра все пак бе подновена, а България бе една от първите страни, в които това се случи. Дали всичко бе само COVID-19, имаше ли и други неща, които се откроиха? "Мач Телеграф" потърси мнението на старши треньора на Берое – Димитър Димитров – Херо.

С какво футболно събитие ще запомните 2020 г.?

3а съжаление тази година ще я запомня най-вече с COVID-19, който обърка много неща в живота на хората. Във футболно отношение се сещам за баража с Унгария. За първи път от доста години имахме големи надежди, че ще се класираме на голям форум, но отново не успяхме.

Кои успяха да се отличат през годината?

Тази година изгря и се утвърди Вальо Антов от ЦСКА. Много хубави неща показа Спас Делев в Арда, а заради дълголетието и формата, която показва на тези години, бих отличил и Мартин Камбуров.

Какво извън C0VID-19 се случи за вас?

Ще запомня годината и с това, че почти всички мачове се играха без публика. Определено не е същото, когато няма фенове по трибуните.

Какво си пожелавате за 2021-ва?

Пожелавам си чист футбол в България. Нещо, на което се надявам от години, но все не се случва. Привърженик съм на системата ВАР. Надявам се, че с навлизането й ще се вдигне малко нивото на играта, след като намалеят съдийските грешки.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти