Евролигата няма да спира, въпреки усложнената ситуация

Евролигата няма да спира, въпреки усложнената ситуация

Ръководството на баскетболната Евролига няма намерение да спира турнира, нито да изменя правилника, въпреки сериозните трудности около провеждането на мачовете заради пандемията от коронавирус.
Няколко отбора вече бяха застигнати от вируса и трябваше да отложат част от мачовете си. Най-засегнат в това отношение е руският Зенит Санкт Петербург, който е изиграл само 3 от седемте си предвидени мача. Френският Лион-Вильорбан успя да играе само в четири от седемте кръга, докато германският Алба Берлин, испанският Баскония, гръцкият Панатинайкос и италианският Олимпия Милано имат проведени пет мача досега.

"Заседанието на акционерите в Евролигата се състоя, но по-голямата част от дневния му ред бе посветен на изготвянето на план за следващите две-три години. Разбира се, говорихме и за настоящата ситуация. Ръководството обаче потвърди, че няма намерение да променя първоначалния план за провеждане на сезона. Той продължава, а правилата няма да се променят всяка седмица", каза за ТАСС Андрей Ватунин, президент на ЦСКА Москва.

Заради усложнената ситуация с коронавируса се чуха и гласове за прекратяване на сезона, като един от застъпниците на тази идея е старши треньорът на Олимпия Милано Еторе Месина.
Сезон 2020/21 в Евролигата започна на 3 октомври, като предишният 2019/20 така и не бе завършен заради пандемията.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти