НБА се надява тренировъчните лагери да започнат на 1 декември

НБА се надява тренировъчните лагери да започнат на 1 декември

Националната баскетболна асоциация си е поставила за цел тренировъчните лагери на отборите да започнат на 1 декември, съобщават медиите в САЩ. Ръководството на Лигата вече е обсъдило различни варианти за начало на сезон 2020/21, като най-коментираните дати са 22 и 25 декември. Отлагане на старта на шампионата за след Нова година, каквато беше първоначалната идея на Лигата, ще доведе до допълнителни загуби от над 500 милиона долара към тези от 1,5 милиарда, причинени от спирането на предходната кампания през март и доиграването и в съкратен вариант пред празни трибуни в Орландо.

Според "Ню Йорк Таймс" през новия сезон отборите ще изиграят по 72 мача, вместо обичайните 82, като целта е кампанията да завърши навреме за предстоящите в края на юли и началото на август 2021 година Олимпийски игри в Токио.

За момента обаче единственото сигурно е, че драфтът на новобранците ще се състои на 18 ноември, веднага след който ще бъде отворен и трансферният прозорец.Сезон 2019/20 в НБА бе прекъснат на 11 март заради първи случаи на COVID-19, след което бе продължен в края на юли на неутрален терен в Орландо. Лос Анджелис Лейкърс пък бе коронясан за шампион на 11 октомври.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти