В Сеул измислиха как да бягат маратон при спазени противоепидемични мерки

В Сеул измислиха как да бягат маратон при спазени противоепидемични мерки

Маратонът на Сеул тази година се проведе по доста необичаен начин. Бегачите се събраха наоколо през есенния ден, за да завършат първия маратон, който ще се проведе офлайн след избухването на COVID-19.

“Непрекъснато състезание за маратон в Сеул 2020“, което се проведе в събота и неделя в спортен комплекс Jamsil в Сеул, не приличаше на никое предишно състезание. Сеулският маратон 2020 и 91-ият маратон Dong-A, част от шестте състезания с платинен етикет на Световната атлетика, бяха отложени за следващата година заради коронавируса.

Повечето маратони по света се провеждат на практика чрез приложения, които проследяват и регистрират бяганията на участниците, където и да изберат да бягат. Участниците обаче успяха да се зарадват на маратона в Сеул с колеги бегачи.

Състезанието се проведе в съответствие с ограниченията за коронавирус. Само 800 души бяха допуснати до участие и всички участници и служители попълниха медицински формуляри. Контактът между бегачите беше ограничен с 10 групи от 80 души, които бягаха в различно време.

Това беше състезание от 10 километра и хората от същата група бяха помолени да тичат по различни ленти. Използваха се само първата, четвъртата и седмата пътеки от осем, осигурявайки безопасно разстояние между хората. Шест виртуални състезания бяха организирани преди действителното събитие и само на тези, които са завършили поне едно състезание, беше дадена възможност да се регистрират.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти