Гледай на живо

Франция - Дания 0:0

Нови финансови загуби за Херта

Нови финансови загуби за Херта

Клубът от Бундеслигата Херта (Берлин) отчете рекордни финансови разходи въпреки сериозно намалелите приходи заради пандемията от COVID-19.

Берлинчани са ударили клубния рекорд от 181,2 милиона евро похарчени през предходния сезон, докато продължават с опитите си да се доближат до водещите отбори в Бундеслигата. И въпреки финансовите инвестции, тимът претърпя загуби в четирите си последни мача и се намира на 15-о място в класирането, доста по-близо до изпадащите.

Разходите на Херта през миналия мандат бяха с 10 милиона евро по-високи от онзи през 2018/19, като 80 милиона евро бяха за разходи за персонал - 70 милиона от които отидоха за играчите. Общото събрание на клуба, на което бяха прочетени тези данни, се проведе на открито на Олимпийския стадион в германската столица като предпазна мярка срещу евентуална зараза. Приходите на клуба от всички възможни източници са общо 122.2 милиона евро, което означава дефицит от 59 милиона.

Финансовият директор на клуба Инго Шилер обяви, че тази дупка в бюджета се дължи именно на коронавируса. "Никой не може да направи нищо, затова че сега липсват 35 милиона приходи, каза той и добави, че Херта планира целият сезон 2020/2021 да се проведе с ограничена посещаемост или без никакви фенове на стадиона.

Бизнесменът Ларс Уиндхорст инвестира сериозно в Херта, без все още да забележи значително подобрение на терена. Самият той не присъства на събранието и не е ясно как приема тези финансови резултати. "Ние трябва да работим заедно с инвеститора в условия на доверие. Но също така трябва да се знае, че ние сме доверителен партньор, а именно комплиментарният партньор взима решенията", заяви Вернер Гегенбауер, който беше преизбран за президент на Херта (Берлин).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти