Новият сезон в НБА започва около Коледа?

Новият сезон в НБА започва около Коледа?

Бордът на директорите на НБА ще проведе свое заседание днес, за да обсъди потенциални промени в предварителните планове за провеждането на сезон 2020/21. Ръководните органи на Лигата ще дадат своите мнения за евентуален старт на сезона по-рано от очакваното, изиграването на по-малко от 82 мача и започване на новата кампания без зрители по трибуните, съобщава ESPN. 

Заседанието на Борда на директорите се провежда до голяма степен заради исканията на собствениците на клубовете сезонът да започне около Коледа. По този начин отборите ще могат да се възползват от ежегодната “Коледна програма” на НБА и по този начин ще си осигурят много повече приходи, отколкото ако кампанията започне по средата на януари, както се спекулираше досега.

Както е известно, комисарят на НБА Адам Силвър заяви миналия месец, че голямата цел за новия сезон е да се изиграят всички 82 мача, а отборите да допускат зрители в залите си. Усложняващата се ситуация с COVID-19 обаче със сигурност ще окаже своя натиск върху наличието на фенове по трибуните. Олимпиадата през лятото на 2021-а също може да пострада от провеждането на дългия сезон в Лигата, тъй като отделните държави може да останат без своите най-добри играчи, ако сезонът се проточи твърде дълго.

Още от Баскетбол

Виж всички