Повече от 800 ще са участниците в турнира по кикбокс "Купа Бургас"

Повече от 800 ще са участниците в турнира по кикбокс "Купа Бургас"

Повече от осемстотин ще са участниците в Държавното първенство по кикбокс, което ще се проведе в Бургас от 23 до 25 октомври. Негови организатори са Българската федерация по кикбокс, спортният клуб "Аякс", с подкрепата на местната община. Турнирът ще се проведе в спортна зала "Младост". В него ще премерят сили 806 състезатели от 56 клуба. Двубоите ще са в четири стила - пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик.

Това ще е първото републиканско състезание с подобен брой участници. Затова организаторите са предвидили в залата да има три игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни.

Официално откриване е предвидено за 11:00 ч. в събота.

Най-много заявки има от клуб "Star Team" - 164, следвани от "Масару" с 93 и "Tiger Team Bulgaria" със 75. Отборът с най-много спечелени медали във всеки един от стиловете ще получи специално изработена триетажна "Купа Бургас ". За финалистите в стил лоу кик са предвидени парични награди, като шампионът ще получи 500 лв., а опонентът му ще бъде възнаграден с 300 лв.

За първи път в България финалните битки ще се играят на тържествена гала вечер, която ще започне в 20:00 ч. на 24 октомври (събота). Те ще са в три рунда от по две минути.

Организаторите на турнира Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и Община Бургас са взели всички необходими мерки за опазване здравето и безопасността на участниците и зрителите, уважили спортната проява. Държавното първенство в зала "Младост" ще бъде със свободен вход през всичките дни.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти