Себайос: От Реал ми казаха да изчакам, но аз исках да се върна в Арсенал

Себайос: От Реал ми казаха да изчакам, но аз исках да се върна в Арсенал

Халфът на Арсенал Дани Себайос разкри колко много е искал отново да бъде преотстъпен в отбора. Той беше пратен под наем при лондончани от Реал Мадрид преди година, а през това лято испанският национал се върна в състава на “артилеристите” по същия начин.

“Хората винаги казват, че първата година е преходна, но след паузата заради коронавируса всички видяхме този Дани Себайос, когото искахме, с пристигането на Микел Артета. Знаем, че тимът се подобри, а аз открих позиция, която не е обичайна за мен - малко по-дефанзивна. Премиър лийг те кара да достигнеш лимита на своите възможности както физически, така и технически. Мисля, че доста се подобрих през последните шест месеца. След края на сезона говорих с Хосе Анхел Санчес. Казах му, че съм обсъдил с Артета моето оставане в Арсенал. От Реал ми казаха да изчакам един месец, докато се върне съставът от своята почивка, за да бъде взето решение. Моята идея обаче беше ясна - да се върна в клуба, където ми беше добре и имах доверието на треньора.

Гледаш какво предстои следващото лято - Европейско първенство и Олимпиада. Затова се нуждаеш от важна роля в твоя отбор и след паузата аз намерих ролята, която търсех през последните няколко години. Когато един играч е напълно щастлив и личностно, и футболно, той намира правилната позиция на и извън терена. Реших да остана още една година. Бях изцяло радостен и така можех да развия играта си по напълно естествен начин”, заяви Себайос на пресконференция днес.

Още от Футбол свят

Виж всички