В Барселона готвят вот на недоверие на Бартомеу

В Барселона готвят вот на недоверие на Бартомеу

Ръководството на Барселона обяви, че е създало комисия, която да провери дали ще се гласува вот на недоверие срещу настоящия борд и неговия президент Хосеп Мария Бартомеу. По-рано този месец група от членове, подкрепени от кандидати за президентските избори догодина, събраха над 20 000 подписа на членовете, за да се състои гласуването.

"Според устава на клуба е създаден комитет за гласуване на вот на недоверие, сформиран от двама членове на борда, първите двама членове, подписали петицията и делегат от каталунската футболна федерация", се казва в изявление на клуба.

"Комисията ще се срещне във вторник, 29 септември. След максимум 10 дни ще проверят дали предложението отговаря на изискванията за провеждане на гласуване, особено по отношение на това дали е подадено по правилните причини и има подкрепата на необходимия брой от членовете", обявиха от Барселона.

Ако комисията не установи нищо нередно, Съветът ще трябва да вземе решение и гласуването на вота на недоверие ще се проведе между 10 и 20 дни след съобщението. Ако изискванията за провеждане на гласуване не са изпълнени, предложението ще бъде отхвърлено.

Ако предложението бъде одобрено, Бартомеу ще бъде третият президент, на когото ще бъде гласуван вот на недоверие след Хосеп Луис Нунес през 1998-а и Жоан Лапорта през 2008-а, като и двата пъти гласуването не е било успешно.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички