Гледай на живо

Хърватия - Италия 1:0

Президентът на Барса за скандала с Меси и за случващото се със Суарес, Лаутаро и Депай

Президентът на Барса за скандала с Меси и за случващото се със Суарес, Лаутаро и Депай

Поставеният под огромен натиск президент на Барселона Джосеп Мария Бартомеу най-накрая се изправи пред медиите. През лятото той беше обвинен от Лионел Меси, че е виновен за кризата в клуба. Това доведе до стартирането на процедура по евентуалното свикване на предсрочни избори за шеф на каталунците. Ето какво коментира Бартомеу по различни теми пред Barca TV:

ЛИОНЕЛ МЕСИ
Като президент аз не искам да влизам в никакъв конфликт с Лео. Както сме виждали, той говори на терена. Тази тема е приключена. Няма как да позволя най-добрия футболист в света да ни напусне. Можем да се поздравим, че Меси все още е тук. Той също така много се вълнува от идването на Роналд Куман. Най-важното е, че той е в своя дом - Барса. Искаме Лео да приключи кариерата си при нас и да бъде част от бъдещ проект след това.  

РОНАЛД КУМАН
Той ще е в клуба за дълги години напред. От много време го искахме.

ЛАУТАРО МАРТИНЕС
Няма да назовавам имената на конкретни футболисти, но Барселона, подобно на другите клубове, отбелязва спад в приходите. Потърпевши сме от липсвата на средства и трябва да се адаптираме към това. Длъжни сме да намалим бюджета за заплати, за да изпълним условията на финансовия феърплей. За момента ако трябва да вземем нов играч, преди това трябва някои други да си тръгнат.
Президентът на Лион: Бартомеу ми каза, че Барса няма пари за Депай
Президентът на Лион: Бартомеу ми каза, че Барса няма пари за Депай

МЕМФИС ДЕПАЙ

В случая проблемът не е в парите. Барса разполага с достатъчно финансови ресурси. Но преди някой да дойде, друг трябва да си замине. Набелязали сме нови попълнения, но и имаме идея кои трябва да си тръгнат

ЛУИС СУАРЕС

Той е играч на Барселона и е един от най-важните в клуба. Суарес си има действащ договор с нас.
Стана ясен точният брой подписи срещу Бартомеу
Стана ясен точният брой подписи срещу Бартомеу

ПОДПИСИТЕ ЗА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ

Всички в Борда на директорите сме учудени от високия брой на събрани подписи (б.р. - над 20 000), но уважаваме демократичните устои на клуба. Разполагаме с 10 дни, за да валидираме всички тези подписи. Това е максимално прозрачен процес. За момента обаче никой от ръководството не иска да напуска. Клубът не трябва да спира да работи. Нека да забравим миналото. Започва новият сезон и футболистите са ентусиазирани. Нека да се съсредоточим върху това.

РИКИ ПУЧ

Нещата бяха преувеличени. Не е вярно, че Куман няма да разчита повече на него

КИКЕ СЕТИЕН

На него му беше казано, когато беше освободен. Обсъждахме раздяла по приятелски, но не успяхме да стигнем до споразумение и сега той реши да ни съди. Не искам повече да говоря за него, а предпочитам да коментираме бъдещето с футболисти като Миралем Пянич, Тринкао и Педри.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички