Даниел Александров даде старт на нова инициатива

Даниел Александров даде старт на нова инициатива
Навръх 29-ия си рожден ден Даниел Александров даде старт на нова инициатива. В родния си град двукратният носител на златния пояс “Никола Петров” заедно с партньора си Георги Наумов прерязаха лентата на сдружение “Дупница спорт”. А на тържеството присъстваха много от националите в класическия стил, както и старши треньорът Армен Назарян и президентът на федерацията Христо Маринов.
“Намеренията ни са да искаме да стимулираме и насърчим младите хора да спортуват – довери Александров. – А в Дупница има прекрасни условия за това, но и още какво да се прави. Скоро в града построиха нова зала, сега имаме идея и за изграждането и на закрити тенис кортове с балон. Радваме се, че намираме разбиране и подкрепа от страна на общината, която от край време много помага за развитието на спорта.”
На тържеството присъства и другият изявен борец от града  в момента - Кирил Милов, световен и европейски вицешампион за мъже.
Александров, който е носителят на 4 медала от европейски първенства, допълни още, че в края на годината планира и възобновяване на коледен турнир по борба. А с новата зала най-вероятно ще се кандидатства и за домакинство на републиканско първенство.
Същевременно националите продължават подготовката си за световното в Белград през декември. В края на седмицата възпитаниците на Армен Назарян започват лагер на Белмекен.
Снимка: Бончук Андонов
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти