Давид Давидов: Печалбите от спортния център ще влизат в касата на ВК Левски (видео)

Давид Давидов: Печалбите от спортния център ще влизат в касата на ВК Левски (видео)
Владо Николов: Когато стане готова залата, Левски ще има по-добри условия от Тренто (видео)
Владо Николов: Когато стане готова залата, Левски ще има по-добри условия от Тренто (видео)

Съпредседателят на ВК Левски София Давид Давидов даде коментар по време на откриването на новия спортен комплекс на тима - Sports Center Garitage. Давидов заяви, че всички възможни печалби от центъра ще влизат в клубната каса на “сините”.

“Още във времето, когато бяхме само фенове на волейбола, сме свикнали да живеем в една среда, в която спортът е една тежка цел за развитие. Когато започнахме преди 4 години с проекта Левски София, ние на практика играехме в Горна Малина, ползвахме повече от 5 зали, физическата си подготовка правехме в детска градина. Тогава с Атанас и Владо си направихме обещание, че в един 5-годишен период от време ще направим всичко възможно да осигурим най-добрите условия за волейбола в България. Днес, може би 3 месеца преди откриването на следващия ни голям проект - спортна зала “Левски София”, спокойно можем да заявим, че това, което ще постигнем със залата е най-доброто в България, на високо европейско ниво. Тази база, както вече сме заявили, ще се опитаме да я отворим максимално към волейбола, не само към нуждите на Левски.

49 Откриване на спортен център Garitage
Вeче направихме тази заявка с предоставянето на възможност три национални формации да тренират в рамките на август тук при нас и да провеждат физическата си подготовка преди различни състезания. Това сътрудничество ще продължава и ние ще искаме да работим с федерацията, представлявана от господин Ганев, и да отдадем възможност тези условия да са достъпни до голям брой състезатели на България.
На 2 септември откриват новия спортен център на ВК Левски
На 2 септември откриват новия спортен център на ВК Левски

Подобен комплекс ще бъде и един бизнес проект. Той ще бъде отворен за ползване от максимален брой посетители от любителски спорт, които искат да поддържат високо ниво на физическа подготовка. Ние ще предоставим възможността волейболен клуб Левски София да управлява този комплекс и възможни евентуални печалби ще остават в клуба като част от неговата дългосрочна издръжка. По този начин ние ще искаме да осигурим на ВК Левски София възможност за дългосрочна перспектива и финансова стабилност", сподели Давидов.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти