Хамилтън: Ако бях фен на Формула 1, щях да гледам само репортажите

Хамилтън: Ако бях фен на Формула 1, щях да гледам само репортажите

Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън призна, че ако днес е бил само фен, а не голямата звезда на Мерцедес, е щял да гледа само репортажите от Гран При надпреварите във Формула 1. Люис и германският отбор непрекъснато са обвинявани, че правят безинтересен шампионата от началото на новата турбо ера вече седем години. Британецът обаче твърди, че не той и тимът му са виновни за липсата на конкуренция, а шефовете на спорта и отборите на Ред Бул и Ферари.

„Не мога да говоря от името на феновете, но понеже и аз съм бил фен на Формула 1 и като дете съм гледал доминацията на Михаел Шумахер, та знам какво е да гледаш днешните състезания. И аз, ако бях на тяхно място, нямаше да гледам целите състезания, а щях да си пускам само репортажите. В неделя щях да ставам, да си направя закуска, да гледам старта и след това да си легна отново и да се събудя чак за финала“, призна Хамилтън.

„Аз и моят отбор нямаме никаква вина за липсата на конкуренция и борба за титлата във Формула 1. Ние участваме, за да се борим за победата във всеки старт. Вината е в шефовете на спорта, които вземат решенията, и също така вина носят и конкурентните ни отбори като Ред Бул, Ферари и други, които толкова години не успяват да ни спрат“, завърши британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти