Хамилтън: Много хора не искат да виждат Мерцедес да печели всяка седмица

Хамилтън: Много хора не искат да виждат Мерцедес да печели всяка седмица

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън, който днес спечели поредната си победа от началото на сезон 2020 във Формула 1, заяви след финала на Гран При на Белгия, че много хора не са доволни от факта, че неговият отбор печели всеки уикенд. Въпреки това Люис допълни, че успехите не карат него и останалите членове на екипа да се възгордяват и продължават да работят усилено всеки ден във фабриката между състезанията.

„Наясно съм, че много хора не искат да виждат как Мерцедес печели всеки уикенд. Успехите не намаляват жаждата ни за победи и ние продължаваме да работим усилено във фабриката всеки ден между състезанията, без въобще да се възгордяваме. Когато се върна в офиса, няма да има хора, които празнуват. Всички ще седнем и ще обсъдим как да спечелим следващото състезание“, коментира Хамилтън.

„Днешната победа не дойде толкова лесно, колкото може би е изглеждало отстрани. Трябваше много да внимавам с гумите, за да мога да изпълня стратегията си по най-добрия начин. Радвам се, че успях и двамата с Ботас постигнахме двойна победа за отбора“, завърши британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти