Вилньов: Ботас трябва да влезе в главата на Хамилтън, както го направи Розберг

Вилньов: Ботас трябва да влезе в главата на Хамилтън, както го направи Розберг

Световният шампион от 1997 година с отборът на Уилямс Жак Вилньов даде съвет на Валтери Ботас как най-после да успее да се пребори със съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън. Финландецът играе ролята на втора цигулка в тотално доминиращия германски отбор, а всичко в него е ръководено така, че шесткратният световен шампион да може да разкрива пълния си потенциал на пистата и да продължава да печели титли. Серията на Хамилтън от пет поредни спечелени шампионата във Формула 1 бе прекратена единствено от неговия бивш съотборник веднъж през 2016, след което германецът обяви, че е постигнал всичко, за което се е състезавал през годините, и се оттегли от Формула 1 като шампион. 

„Нико Розберг единствен от всички досега победи Люис Хамилтън със същата техника, с която разполагаше и британецът. Нико го направи, като успя да влезе в главата на Люис и го накара да се съмнява в себе си, в отбора и всичко останало”, коментира Вилньов.

“Той го познава от дете и това със сигурност му помогна, но Валтери може да се възползва от същото. Само трябва да спре да мисли какво ще стане, ако направи това или онова. Трябва да действа и да накара Хамилтън да излезе от зоната си на комфорт. Тогава вече всичко ще е равностойно и никой не може да каже какво ще се случи”, завъши канадецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти