Ханзи Флик може да влезе в историята на Байерн

Ханзи Флик може да влезе в историята на Байерн

Селекционерът на Германия Йоахим Льов разглежда настоящата победна серия на Байерн (Мюнхен) като потвърждение за добрата работа на треньора Ханси Флик.

55-годишният специалист стана световен шампион през 2006-а година като помощник на Льов, двамата са добри приятели и извън терена. А сега Флик ще се опита да спечели сам най-голямото си лично предизвикателство в кариерата. Тази вечер воденият от него Байерн (Мюнхен) ще играе финал в Шампионската лига срещу пълния със звезди Пари Сен Жермен. Но Льов не е изненадан от успеха на доскорошния си помощник, който работи едва от 10 месеца, при това започнал като временен треньор.

"Тъй като той е просто добър, има невероятно приемане от играчите. И е от хората, които могат да формират, ръководят и развият отбор. Това, че успехът дойде, беше логичното последствие за мен на базата на качеставата, които Ханзи има", коментира Йоахим Льов пред вестник "Билд Ам Зонтаг". Като причини за успеха, той посочи: професионалната компетентност и нападателната философия на играта, която иска да вижда, както и неговата "много емпатична природа".

"Флик дава на играчите усещането, че ги приема напълно сериозно, интересува се дали са добре в личния си живот. Там може да бъде и по-гъвкав. Но когато стане дума за футбол, Ханзи е твърд и дисциплиниран по този въпрос. И отстоява своите убеждения", каза 60-годишният Льов за бившия си асистент и приятел в живота. "Ако спечели трофея, ще влезе в историята на клуба без никакво съмнение. Ще стане част от фолклора. За по-малко от година и вече на финал в Шампионската лига. Но предвид това, което притежава, не е изненадващо".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички