Любо Ганев и президентът на CEV обсъдиха Евроволей 2021

Любо Ганев и президентът на CEV обсъдиха Евроволей 2021

Президентът на БФВ Любо Ганев и Александър Боричич, президент на Европейската конфедерация (CEV), обсъдиха възможността България да е домакин на редица международни турнири в бъдеще. Делегация на родната федерация гостува в Белград за първи път след пандемията. 

Тема на разговор между представителите на ръководните органи бе предстоящото догодина европейско първенство за жени, на което страната ни ще бъде домакин, заедно със Сърбия, Хърватия и Румъния. Очаква се да приемем и турнири по плажен волейбол. 

Заедно с Ганев бяха Валентин Помаков и Борис Халачев - съответно директор по международната дейност и главен координатор на големите турнири. От делегацията изразиха своята благодарност за подкрепата и изключителното сътрудничество през последните няколко години. 

В работния обяд след срещата се включиха и президентът и генералният секретар на сръбската волейболна федерация - Зоран Гаич и Иван Кнежевич. 

От съображение за сигурност заради коронавируса президентите на хърватската и румънската федерация - Анте Бакович и Джордже Висан не присъстваха и взеха участие в дискусията чрез телефонна връзка. Двамата гарантираха готовност за перфектна организация на Евроволей 2021, за да надмине успеха на предходното издание.


Още от Волейбол

Виж всички