Бербатов с коментар за отмяната на наказанието на Сити

Бербатов с коментар за отмяната на наказанието на Сити

Отмяната на наказанието на Манчестър Сити ще даде тласък на отбора още в мачовете в Шампионската лига през този сезон. Това смята бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов,

Лесно е да го кажем сега, но може би трябваше да предположим, че Сити няма да бъде наказан. Те притежават страхотни играчи, един от най-добрите треньори в историята, инвестираха много пари и евентуалното им изваждане нямаше да бъде добро за Шампионската лига. В Сити празнуват решението, но знам, че за много други хора във футбола това дава повод за голям дебат. В крайна сметка ние ще имаме възможност да се наслаждаваме на играчите на Манчестър Сити в Шампионската лига през следващия сезон, което е плюс.

Решението ще даде тласък на отбора и в представянето му в турнира още през този сезон. Преди всичко обаче то е голямо облекчение за тях. Мисля, че щяха да имат големи неприятности, ако наказанието бе останало. Поради тази причина ще почувстват облекчение. Ще има обаче и голямо напрежение, защото голямата им цел е да спечелят този трофей.

Това е целта, която е поставена пред Гуардиола, така че нещата могат да станат малко по-стресиращи за него. За Сити това е важно, защото те никога няма да се подредят до великите отбори, ако не спечелят Шампионската лига. Имат страхотни играчи и страхотен мениджър, но това е единственото, което им липсва, за да бъдат поставени до Барселона, Реал Мадрид, Байерн (Мюнхен), Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Дори ако наказанието бе останало и Сити не беше купил нито един нов футболист, тогава пак щеше да си остане един от най-добрите отбори във футбола. Сега обаче те могат да вземат нови играчи.

С финансовите средства, с които разполагат, те ще имат предимство пред конкуренцията, така че ще бъде интересно кои играчи ще вземе Гуардиола. Определено имат нужда от защитници. Това ще бъде основният им приоритет", заяви Гуардиола.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти